WordPress.org

Jawa

Ready to get started?Download WordPress

Sugeng Rawuh

Localized version screenshot

WordPress iku platform panerbitan pribadi kang semantik, sing fokus ing estetika, standar web, lan kagunan. WordPress iku gratis, sanadyan mangkono saktenane ora kapetung regane.

Cekak aosing tembung, WordPress iku sing Sampeyan butuhake menawa kepengin nyambut gawe nganggo blog.

Ngundhuh

Rilis stabil WordPress sing paling keri cumawis neng format zip saka pranala ing sisih tengen iki. Sampeyan uga bisa nggoleki format liyane utawa versi sing luwih lawas. Menawa Sampeyan kepengin nyoba versi sing ora stabil, tiliki kaca Rilis beta lan RC.

Neng ngisor iki Sampeyan bisa nemu cathetan lan cara nginstal.

Carane Nginstal

Iki versi cepet carane nginstal WordPress.

  1. Undhuhen lan unzip (ekstrak) paket WordPress, menawa Sampeyan durung nglakokake iku.
  2. Gaweya basis data kanggo WordPress neng server web Sampeyan lan uga gawe sisan panganggo MySQL sing duwe wenang ngakses lan ngowahi basis data iku.
  3. Gantinen jeneng berkas wp-config-sample.php dadi wp-config.php.
  4. Bukak-en wp-config.php nganggo piranti panyunting teks sing Sampeyan senengi lan isinen detil basis data Sampeyan.
  5. Delehake berkas WordPress neng pangonan sing mbok kepengini neng server web Sampeyan:
    • Menawa Sampeyan pengin ndadekake WordPress ing oyot ranah (domain) Sampeyan (conto: http://example.com/), pindhahake utawa unggahke kabeh isi konten direktori WordPress (nanging folder-e dhewe ora) neng direktori server web Sampeyan.
    • Menawa Sampeyan pengin nduwe instalasi WordPress neng subdirektori neng situs web Sampeyan (conto: http://example.com/blog/), gantinen jeneng direktori wordpress dadi jeneng sing mbok pengini ing subdirektori iku lan pindahakee utawa unggahake neng server web Sampeyan. Contone, menawa Sampeyan pengin nginstal WordPress neng subdirektori jenenge “blog”, Sampeyan kudu maringi jeneng direktori sing jenenge “wordpress” dadi “blog” lan ngunggahake neng direktori oyot server web Sampeyan.
  6. Lakokna skrip instalasi kanthi ngakses wp-admin/install.php nganggo perambah sing mbok senengi.
    • Menawa Sampeyan nginstal WordPress neng direktori oyot, Sampeyan kudu niliki: http://example.com/wp-admin/install.php
    • Menawa Sampeyan nginstal WordPress neng subdirektori contone jenenge blog, Sampeyan kudu niliki:  http://example.com/blog/wp-admin/install.php

Cukup sakmono! Kudune saiki WordPress wis kepasang.

Blog

monggo mbiyantu nerjemahke WordPress basa jawa

9 September 2010

Saiki wis cumawis kanggo sapa wae sing kepengin mbiyantu nerjemahke WordPress basa jawa iki. Neng kene https://translate.wordpress.org/projects/wp/dev. Dadi menawa Panjenengan ngrasakke tembung tembung sing dienggo neng WordPress basa jawa iki kurang prayogi Panjenengan isa maringi pamrayogi neng kono. Menawa kepengin maringi pamrayogi kanggo WordPress sing durung njedul isa klik neng kene https://translate.wordpress.org/projects/wp/dev/jv/default Menawa kepengin maringi pamrayogi […]

ngganti basa blog WordPress standar dadi blog WordPress Basa Jawa

26 Pebruari 2010

Babagan ngganti basane blog WordPress standard dadi WordPress basa jawa wis tau tak tulis neng blog ku pribadi nanging iki tak baleni meneh neng kene. Amarga aku kepengin ben akeh kanca-kanca sing nganggo WordPress basa jawa iki lan iso maringi aku pamrayogi babagan basa jawa sing dienggo neng WordPress Basa Jawa iki. Saktenane menawa Panjenengan […]

WordPress basa Jawa wis cumawis

17 Januari 2010

Kulo Nuwun Punika tulisan kapisan neng blog WordPress basa jawa iki. Sakpunika WordPress nganggo basa Jawa wis cumawis neng kene. Panjenengan iso ngunduh kabeh paket WordPress basa Jawa nganggo pranala sing cumawis ono kene. WordPress basa Jawa iki isih lagi wae lahir. Menawa dipadhakke karo manungsa isih bayi. Isih lagi sinau mlaku lan matur. Amarga […]