WordPress.org

Jawa

The Javanese translation of WordPress is inactive

Download the English version instead.

If you’re interested in translating WordPress to Javanese, join the Polyglots team and find out how.

Sugeng Rawuh

WordPress iku platform panerbitan pribadi kang semantik, sing fokus ing estetika, standar web, lan kagunan. WordPress iku gratis, sanadyan mangkono saktenane ora kapetung regane.

Cekak aosing tembung, WordPress iku sing Sampeyan butuhake menawa kepengin nyambut gawe nganggo blog.

Carane Nginstal

Iki versi cepet carane nginstal WordPress.

  1. Undhuhen lan unzip (ekstrak) paket WordPress, menawa Sampeyan durung nglakokake iku.
  2. Gaweya basis data kanggo WordPress neng server web Sampeyan lan uga gawe sisan panganggo MySQL sing duwe wenang ngakses lan ngowahi basis data iku.
  3. Gantinen jeneng berkas wp-config-sample.php dadi wp-config.php.
  4. Bukak-en wp-config.php nganggo piranti panyunting teks sing Sampeyan senengi lan isinen detil basis data Sampeyan.
  5. Delehake berkas WordPress neng pangonan sing mbok kepengini neng server web Sampeyan:
    • Menawa Sampeyan pengin ndadekake WordPress ing oyot ranah (domain) Sampeyan (conto: http://example.com/), pindhahake utawa unggahke kabeh isi konten direktori WordPress (nanging folder-e dhewe ora) neng direktori server web Sampeyan.
    • Menawa Sampeyan pengin nduwe instalasi WordPress neng subdirektori neng situs web Sampeyan (conto: http://example.com/blog/), gantinen jeneng direktori wordpress dadi jeneng sing mbok pengini ing subdirektori iku lan pindahakee utawa unggahake neng server web Sampeyan. Contone, menawa Sampeyan pengin nginstal WordPress neng subdirektori jenenge “blog”, Sampeyan kudu maringi jeneng direktori sing jenenge “wordpress” dadi “blog” lan ngunggahake neng direktori oyot server web Sampeyan.
  6. Lakokna skrip instalasi kanthi ngakses wp-admin/install.php nganggo perambah sing mbok senengi.
    • Menawa Sampeyan nginstal WordPress neng direktori oyot, Sampeyan kudu niliki: http://example.com/wp-admin/install.php
    • Menawa Sampeyan nginstal WordPress neng subdirektori contone jenenge blog, Sampeyan kudu niliki:  http://example.com/blog/wp-admin/install.php

Cukup sakmono! Kudune saiki WordPress wis kepasang.